GLUTENFRI BANANKAKA
Skriven Av den | under Recept


LJUVLIG GLUTENFRI BANANKAKA



(bild från min instagram)

Precis innan min förra blogg kraschade, så gjorde jag en ljuvligt god och glutenfri banankaka. Bananerna började ta ut sin rätt och jag ville ju så klart inte kasta dem. 

Så här kommer receptet.

2-3 mogna bananer (jag hade 3)
1,5 dl socker
1 ägg
50 g smält smör
0,5 dl naturell yoghurt eller filmjölk

1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1,5 dl glutenfri mix
1 dl rena havregryn, tex Semper
1-2 tsk fiberhusk

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant. Jag bröade med glutenfri mix. Mosa bananer och blanda med socker. Sen tillsätter du ägg, yoghurt/fil och det smälta smöret. Blanda sedan i alla torra ingredienser. Häll sedan smeten i formen och grädda i nedre del av ugnen i ca 30-40 minuter. Alla ugnar gräddar olika, så det kan variera. Ha lite koll;)

Riktigt god med en klick lättvispad grädde och en kopp kaffe!

Mmmmmmm...................
 


[kommentera]