Att hitta sina lugna stunder!
Skriven Av den | under Vardag


Godmorgon! Hoppas ni sovit gott!Jag sov hyfsat! Somnade ganska sent! Igår gjorde jag äntligen Leilas bounty bars (googla receptet;)) och även mina chokladrawfoodbollar. Recept finns här i bloggen under kategorin recept. Perfekt att ha i kylskåpet, när sötsuget faller på. Bounty barsen var goda, men har inte riktigt bestämt mig för om de inte skulle vara snäppet vassare utan limeskal. Får testa nästa gång. Min nya blender jobbade på bra i alla fall. Nöjd med köpet!Annars igår hade vi en lugn dag hemma. Tog en promenad vid vattnet, tyvärr gick solen i moln under hela dagen och sen gjorde jag lite yoga hemma i vardagsrummet. Jag brukar köra lita pass av Jen Hilman. Det är svårt att hitta bra program där yogaledaren är någorlunda harmonisk att lyssna till. De flest pratar konstant och vet inte riktigt när de ska knipa igen. Det mals på och mals på, men Jen är hyfsat behaglig:)

Körde denna:Därefter körde jag lite yinyogaYinyoga är väldigt,väldigt skönt. Det är skönt att stanna i positionerna och efter ett tag känna hur kroppen ger med sig och "vänjer sig". Verkligen avkopplande, men samtidigt väldigt djupgående i sin effekt. Tror yinyoga egentligen passar mig väldigt bra, då jag i vissa lägen är överrörlig och kommer inte alltid åt mina spänningar i vissa positioner och framför allt inte om det går för snabbt. Kroppen behöver tid!Det är viktigt att ta sina stunder av lugn och avkoppling. Just nu är det mycket som kretsar i livet och då blir det desto viktigare att tanka energi, ta sin egen-tid och bara låta kropp, sinne och själ få lugna ner sig. Få en chans till återhämtning. Det behöver inte vara långa stunder, 10-15 minuter räcker väldigt långt, om man inte distraherar sinnet på annat under dessa minuter, som mobil, tv, dator osv, utan endast tar sig tid till att känna in kroppen och själen, kolla läget med sig själv. Även promenader har den effekten på mig. Meditativt och stillsamt. 

Senare idag blir det en Workshop om det mediala, bland annat en seans. Spännande och därefter ska jag packa inför Skåne imorgon.

Ni får ha en finfin dag. Kram!

 


[kommentera]