Nyttig glutenfri äppelpaj! Mer seg än krispig!
Skriven Av den | under Recept


Semestern måste ju firas in på något sätt. Här kommer ett nyttigt recept på paj, som från början var gjord med rabarber, men jag gillar äpple bättre.



Recept 3-4 portioner

3 äpplen
1 banan
1 dl glutenfria havregryn
1 msk honung
lite socker och kanel

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta äpplena, lägg i en form och stör över lite socker (ca 2-3tsk) och kanel. Massera in i äpplena. Mosa sen bananen och blanda med havregryn och honung och bred över äpplena.

In i ugn, nedre delen, i 20 minuter. Servera med vaniljvisp eller annat tillbehör.



Täcket blir ganska blekt och segare än en vanlig paj, men sen är den ju också mycket nyttigare och till och med god!

KRAM:)


 


[kommentera]