...lördag.....
Skriven Av den | under Vardag


God morgon!Igår under eftermiddagen kom min trötthet efter resan. Oj, oj så trött. Självklart efter resandet, men säkerligen även efter alla intryck av Roms storslagna kultur och utbud. Och det är så himla, himla fuktigt i Sverige. Trots hetten i Rom var luften skön och man kunde andas. Det var först när jag hade landat i Sverige som klibbigheten kom tillbaka. Vi har ju haft otroligt kasst sommarväder i år. Det har ju inte varit några ljumma sommarkvällar och ingen känsla för shortsväder. Usch! 

Det blir till att börja spara ihop en reskassa igen och se vart nästa resa blir. I jan/feb hade det varit skönt med lite sol. Kanske det blir klassiska Kanarieöarna. Det hade jag inte haft något emot. Jag har det senaste året börjat värdera mina pengar annorlunda och vill uppleva saker istället för att shoppa inredning och en massa kläder, som ändå bara hänger och dammar. Finns inget mer otillfredsställande. Samtigit måste man ju ha det mest basic, men det blir inget extra. Istället blir det resor, någon mysig hotellnatt, ett gott restaurangbesök. 

Fabio Cavaggion uppenbarade sig helt plötsligt när jag satt och drack kaffe på ett café vid Pantheon! Helt magisk cellist. Jag liksom drogs till hans musik och det gick inte att bärga sig. Så jag var tvungen att googla honom och han är en välutbildad celloartist och utfört många konserter, samt varit med i filmen Bach som cellist, men ville ha en annorlunda publik och begav sig ut på gatorna i stället. Läs mer här: http://fabiocavaggion.com/ Tydligen spelar han i en duo som heter Gli Street Spirit. Det roliga är att jag ville höra mer och började googla på konserter i Stockholm och då dök det upp konserten La Dolce Vita i september på Konserthuset i Stockholm. Hur passande var inte det, efter att precis ha kommit hem från Rom, så jag bokade två biljetter. Så vi unnar oss en galakväll i September fylld av italiensk filmmusik framförd av kungliga filharmonikerna! :-)) Det var nästan fullbokat, men fanns några platser kvar. Ska bli en upplevelse.Jag tog mig runt till fots. Gick ett par mil och har fortfarande sår på fötterna haha. Men hade inte ont i alla fall och gick ju säkerligen av alla glutenfria pizzor och alla gelato. Åh, herregud vilken god glass. Jag var så himla mätt, så jag orkade tyvärr inte smaka alla smaker som jag hade önskat. Blev choklad, stratcciatella och nutella, men ville ju så gärna även smaka citron, melon, after eight osv....fanns massor. Men det är ju bara ännu en anledning till varför man måste dit igen.

Nej hörrni, jag ska försöka vakna till liv lite. Vi får se om vi orkar ge oss ut i Pridemyllret idag.

Kram

 


[kommentera]