Söndagsmorgontankar!
Skriven Av den | under Vardag


Godmorgon vänner! Det är härligt att vakna till solens strålar, även om nackvärken håller i sig.Jag tänker att, blir det inte bättre, så kommer jag att gå till läkaren. Även om mitt förtroende är lågt, så är det ju dit man får gå om det inte bli bättre.

Jag klunkade i mig mitt morgonkaffe i vanlig ordning och satte på nyhetsmorgon och det är inga muntra ämnen de tar upp idag. VIKTIGA men sorgliga. Ibland önskar jag att man kunde göra mer för mänskligheten och jag blir rädd över den ondska som finns. Såg en intervju med en ung tjej som flytt över medelhavet från Syrien och hon i princip återberättar, i modern tappning, den väldigt sorgliga scenen från filmen Titanic, när Rose och Jack flyter i vattnet, kämpar för sin överlevnad och Rose tillslut mister sin Jack. Det var skrämmande hur det slog mig att människor, i detta nu, upplever denna ondska, även om denna flickan och Rose flöt i vattnet av olika anledningar. INGEN ska väl för i helvete behöva flyta i vattnet och riskera sitt liv. Flickan berättar att båtfärden till Italien skulle ta 16 timmar, men redan efter 30 minuter kommer sjörövare som medvetet kastar plankor på deras båt och båten börjar sjunka, 11 av 600 överlever och flickan mister sin pojkvän i vattnet och får samtidigt ta ansvar för en annan kvinnas två små döttrar, vilket också gjorde att hon inte gav upp. Hon säger att livet i Syrien är en långsam död och då väljer man hellre att riskera en snabb död på Medelhavet och det finns INGEN internationell hjälp för dessa människor i Syrien och INGEN laglig och trygg flyktväg. Jag blir så oerhört ledsen och mörkrädd!! 

Och därefter pratar de om en ung flicka som mist sitt liv i livmoderhalscancer. Nej, det blev för mycket för mig idag. Snälla...varva ämnena...det brukar ni ändå vara ganska bra på TV4!

Ibland önskar jag bara att man kunde göra mer! Men trots alla grymheter i världen, så har man ju sitt eget lilla liv, som går sin gilla gång och som man måste försöka leva på bästa sätt.  Mitt löfte i år, är garanterat att bli snällare mot mig själv! Hålla fokus på det som är viktigt och leva på bästa sätt jag kan. Värna om de fina relationerna jag har i mitt liv, sambo, vänner och familj. Allt annat blir obetydligt, om man inte mår bra i sin inre krets.

Ja, lite tunga tankar så här på morgonkvisten, men mycket rör sig i knoppen. Men för att lätta upp stämningen lite, så ska jag snart ta en solig promenad, unna mig hemma-spa idag. Ritualsprodukterna måste ju komma till användning:) och sen ska vi fixa god mat, lite glutenfritt bröd osv....bara hålla söndag helt enkelt!

OCH jag har äntligen fått hem nytt minne och ny hårddisk från Webhalllen, som Iman nu ska hjälpa mig att installera. Datorn ska även uppdateras till det senaste. Jag pratar nu om min stationära dator, som jag inte använt på flera månader och som jag snart äntligan ska kunna sitta vid igen och pilla med mina foton. 

Önskar er en underbar dag! Kram på er!

<3   


[kommentera]