Livet, vardagen och lite däremellan!
Skriven Av den | under Vardag


Godmorgon! Uppe med tuppen, som vanligt och tänkte snart dra till gymmet! Vill komma över den där tröskeln, där träningen gör dig snorig och småfökyld och hitta ett flow i det hela. Då är det bara till att bege sig dit och göra det man orkar, med en viss koll på kroppen självklart. Man ska ju inte köra slut på sig själv.Annars är det januari, som januari mest brukar vara. Många tankar inför det nya året, många tankar över förra årets bravader och lärdomar, men med den stora skillnaden, att året börjar i sorg och kommer att fortsätta med sorgebearbetning. Jag har ju vait i sorg ganska länge, med tanke på att pappa insjuknade rejält ca 1,5 år innan hans bortgång och det har slitit. Satan vad jag har kämpat för att kunna gå till jobbet och sen stanna dagen ut, under det senaste året! Det värsta är att allt ska flyta på som vanligt, när ingenting är som vanligt. Helknäppt och superuttröttande, men min värld har också sållats av vad som är viktigt och oviktigt och vilka som verkligen bryr och vilka som skiter mest i vilket. Jag har fantastiska kollegor som har beklagat sorgen, men vi ni vad det mest häpnadsväckande och sorgliga är...att vissa inte har sagt ett skit! TYSTNADEN är värst! Men jag har ju också blivit bättre på att rycka på axlarna, men jag blir rädd över att den mest basic, grundläggande, mänskliga förmågan att visa omtanke och empati, fattas så många, även oss som jobbar med människor! Och det är verkligen inte min förlust på något sätt, men jag iakttar och jag måste bara få reagera nu! Det är ledsamt att se och jag hoppas att jag aldrig sjäv någonsin kommer att bete mig så mot mina medmänniskor. Jag säger inte att människor är onda på någo sätt, men vi måste bli lite mer självreflekterande och återgå mer till mänsklig basic common sense....helt enkelt ett bemöta andra, så som du själv skulle vilja bli bemött!

Men jag kan ju inte heller gå igenom livet, genom att ta ansvar för andras agerande och icke-agerande och det är ju för väl! 

Det enda viktiga är att må bra själv och ta hand om sig själv och sina nära och kära! Bli stark och trygg i sig själv och hålla energitjuvar borta! 

Det är det allra viktigaste!

Jag önskar er alla en härlig helg och hoppas att ni gör saker som ni mår bra av!

Kram på er! 


[kommentera]