Lust till kreativitet
Skriven Av den | under Vardag


Hallå!Vaknade idag, inte helt återställd. Magen verkar bättre..peppar, peppar...men vaknade inatt av att jag var helt igentäppt och det högg i öronen. Så jag jobbar inte idag! Vill ju för i helsike bli frisk;)

MEN jag har länge känt nu att jag MÅSTE hitta tillbaka till skaparlusten och kreativiteten! Jag ÄLSKADE ju att fotografera och det gör jag fortfarande, men jag har märkt att ju mer jag engagerar mig i olika fotogrupper på FB eller ju mer jag googlar kurser, desto mindre inspirerad blir jag. Det är så lätt hänt att bara följa med i strömmen och i knäppa diskussioner att du glömmer vad hjärtat säger och det funkar inte. Det stör mig att en sk fotograf anordnar tex en streetphotowalk under en dag, som man då ska pröjsa 2000kr för. VARFÖR? Vad är det jag betalar för, som jag inte kan göra på en egen hand? Jag är helt självlärd, alltid fotat manuellt, läst på, köpt böcker, testat mig fram i både photoshop och lightroom och har i mina misstag utvecklats som mest. Jag lär mig tekniken utifrån mina behov som uppstår på vägen. Känslan i ett foto är definitivt det allra viktigaste för mig, framför tekniken! Alla gånger om!

Och i fotogrupperna på facebook landar ofta diskussionera i negativitet eller så är det bara en massa riktigt smaklösa bilder på lättklädda kvinnor. Jag spyr! Dem är så osmakliga och gud nåde den som utrycker detta högt i dessa grupper, så dem har jag gått ur. Allt så onödigt brus, har jag märkt, dödar min egen inspiration och lust. 

Jag som trodde det skulle bli tvärtom! Haha!! Att ju fler grupper jag går med i, ju fler kurser och workshops som jag googlar, desto större lust. Men nej, har endast blivit störande, så nu är det dags att blicka inåt och inte känna några begränsningar och inte låta nya lagar vid streetphoto styra! Så länge det är konst;)

Egentligen är det inget konsigt, eftersom allt jäkla flöde nuförtiden är stressande överlag! Man bombaderas av intryck, som ska tala om Hur och När och Varför osv...men det är dags att styra skutan på egen hand och nonchalera allt brus.

Så det så :) 


[kommentera]