Återhämtning
Apr 25  Återhämtning
Skriven Av den | under Vardag


Hallå!När man varit hemma sjuk ett par dagar, är det nästan ofrånkomligt att inte tänka på begreppet återhämtning! Det är ett ord som ständigt kommer till mig och det känns lite stort och ogreppbart och lite flummigt, samtidigt som man har kommit fram till att det är livsviktigt. För mig är det helt bisarrt, att vi ens ska behöva prata om återhämtning, som om det vore något av en lyx som vi måste unna oss och "klämma in" i vardagen. Man säger ju att stress i sig inte är farligt! Nej, vi ska stressa och känna hur pulsen ökar, men utan den där berömda återhämtningen, kan stressen till slut bli livsfarlig. Och vi måste jämt och ständigt påminnas om den där återhämtningen, som ännu en sak som ska bockas av från to do-listan. Det går inte riktigt ihop i min ekvation över vad som är hälsa och balans. Ibland undrar jag vart vi är på väg!? Och jag känner att ju mer världen snurrar, desto viktigare blir de där tårtbitarna (som Blondinbella brukar säga;)) i livet. MINA tårtbitar för mig och DINA tårtbitar för dig. Man tvingas nästan att närmare reflektera över vilka som är ens mest återhämtande och energigivande tårtbitar?! Det känns liksom ofrånkomligt, eftersom vi alla utsätts för stress på ett eller annat sätt, oavsett om vi vill det eller ej. Tempot i hela samhället har ökat och saker vi inte behövde stressa över förr, har blivit en stress idag. Jag tror ni fattar....det finns så onödigt många val av allt idag?! Allt från gym till affärer till postombud till apotek till hela online-racet till kurser till hobbys till skolor till researrangörer osv osv..till att självförvekliga sig sjäv med allt vad det innebär..inte konstigt man fick gråa hår tidigt;)

Så det här med återhämtning för mig, är helt enkelt att återgå till basic! Till det avskalade! Antingen är det mitt inre motstånd till allt som ska vara så hippt nuförtiden eller så handlar det om en längtan efter att ta tillbaka den lilla Isabella, när livet inte var så komplicerat, som samhället vill ta det till! Man tror man har "förenklat" när det snarare, många gånger har blivit alldeles för invecklat. Sen är jag ju lite av en nostalgiker, vill att vissa saker ska vara som förr...haha...att gamla byggnader och kulturer ska bevaras, för man kan ju se ett mönster av att allt kommer tillbaka, så varför göra av med det?! Allt ifrån mode till arbetssätt. Man satsar på gigantiska omorganisationer, för att några år senare landa i hur man hade det en gång i tiden. Aldrig fattat det där. 

Fasen, nu svävar jag ut lite. Men i alla fall, återhämtning för mig är, rätt och slätt:

- Promenader i ur och skur, i de bekvämaste kläder jag kan hitta
- Massor av egentid, med betoning på massor
- Att få mysa, kela, klappa och jaga kissen
- Att få mysa, kela, klappa och jaga sambon;)
- Att få kvalitetstid med mina nära och kära
- Att ta en avslappnad fika på ett mysigt cafè, i något mysigt kvarter, med någon mysig
- Att ha det ombonat och hemtrevligt hemma, med många små myslampor
- Att se en bra serie eller film
- Att få fotografera
- Att få äta mat som är bra för mig och choklad
- Att få en stunds avslappning varje dag i form av micropauser, yoga eller bara några djupa andetag.

Ja, det är väl en hyfsad början! Sen kommer det där med att känna sig totalt fri, vara sin egen boss osv..haha...men det tar vi en annan dag! 

Hur ser din återhämtning ut?:)    


[kommentera]