Lite om livet!
Nov 25  Lite om livet!
Skriven Av den | under Vardag


Hej!Sen jag blev så där riktigt sjuk i juni, har jag inte haft varken tid eller ork till bloggen. Ganska sunt antar jag. Sociala medier är ju inte det första man ska prioritera, när man ligger och nästan försöker överleva. Men nu, så här flera månader i efterhand, går man igenom sjukdomsperioden tyst för sig själv i huvudet flera gånger om, för det är först nu det börjar sjunka in hur sjuk jag var och vilken skada som kroppen fick och hur fantastiskt det är att man faktiskt återhämtar sig, att kroppen läker. Det fanns en tid jag trodde det skulle vara helt omöjligt att bli frisk igen! Men sakta men säkert så! Helt återställd är jag nog inte, men det är också svårt att avgöra, då jag mått väldigt illa under de första 4 månaderna av graviditeten samt har fortfarande en enorm trötthet. Slocknar varje eftermiddag på soffan i minst 2 timmar. Och det är ju inte heller så konstigt, då jag fick reda på häromdagen att jag har järnbrist. Så det blir till att äta ännu mer tillskott av järn. Hade aldrig fixat det, om jag inte hade jobbat halvtid, vilket det troligtvis blir hela graviditeten ut. Jag är tacksam för att jag har världens bästa barnmorska och en mycket förstående och omtänksam läkare. 

Livet har nu mest varit fokus på graviditeten, det lilla flickebarnet i magen, den mentala och fysiska omställningen och att förbereda, förbereda, förbereda....för inte orkar jag hålla på en massa några veckor innan förlossning. Nej, det mesta ska vara klart och det börjar ta sig. Äntligen har vi fått bort den extra soffan, som tog alltför mycket plats i lägenheten. Det gäller ju att planera smart, på den yta man har att tillgå. Och jag måste säga att förberedelserna är riktigt skoj att pyssla med. Det är en del i hela processen och gör det mer verkligt. Det är absolut inte stressigt för min del, tvärtom! Men det är nog också för att vi har börjat i tid. Stressen kommer nog sen, när det närmar sig förlossning haha....

Och jag ser fram emot julledigheten. Det ska bli så himla skönt. Det blir Skåne i några dagar och sen lediga och sköna dagar i Stockholm. Jag har alltid haft blandade känslor vad gäller nyårsafton, men nu har det blivit nästan en av de mysigaste dagarna på året, eftersom det bara är jag och Iman och kissen här hemma och en bebben i magen, som myser med trerättersmiddag i vår egen takt och sen beskådar fyrverkerierna från balkongen. Lugnt och skönt! Vill inte ha det på något annat sätt!

Jag ska fortsätta att vila här. Vaknade vid 8:30 (vilket är väldigt sent för att vara jag) så jag är ju tröttare än någonsin. Att vakna så "sent" gör mig nästan bara tröttare och mer förvirrad, men antar att kroppen behöver sin vila. 

Hoppas ni alla mår fint!!

KRAM

 


[kommentera]